Laserleikkauksen jälkeen

Laserleikkauksen jälkeen

Laserleikkauksen jälkeinen hoito on yhtä tärkeää kuin leikkaus itse. Tutustu huolellisesti seuraaviin ohjeisiin ja ota rohkeasti yhteyttä KSA Silmäkeskukseen, jos sinulla on kysyttävää.

Toimenpiteen jälkeiset päivät ja viikot

Ensimmäisen viiden tunnin aikana leikkauksen jälkeen on syytä huolehtia siitä, että silmäsi ovat jatkuvasti kosteat. Käytä kyyneleiden pyyhkimiseen kertakäyttöistä pehmeää nenäliinaa ja koske varovaisesti suljettuja silmiä. 
Leikkauspäivänä opastamme kuinka käyttää silmätippoja silmiin koskematta. 
Käytä leikkauksen jälkeen sinulle annettuja suojalaseja, koska useimmat aurinkolasit eivät suojaa silmiäsi tarpeeksi. Suojalaseja on käytettävä hereillä ollessa lääkärin ohjeiden mukaan.

Silmäkirurgi laittaa silmiisi ohuet hengittävät piilolinssit heti lalsertoimenpiteen jälkeen.Piilolinssejä pidetään päivin ja öin seuraavan 6-8 vuorokauden ajan. Piilolinssi suojaa ja parantaa operoitua silmää. 

Näkökyky on noin 50-70 % heti toimenpiteen jälkeen. Se on riittävä turvalliseen liikkumiseen ja matkustamiseen. Auton ajaminen on kuitenkin kiellettyä 72 tunnin ajan toimenpiteen jälkeen. 

1. Viikko

Ensimmäinen jälkitarkastus on 6-8 päivän jälkeen toimenpiteesta ja silloin silmistä poistetaan suojaavat piilolinssit. Saat ensimmäisen jälkitarkastusajan toimenpiteen yhteydessä. Piilolinssien poistamiseen mennessä näkökyky on jo 70-100 %. 

Voit elää normaalia aktiivista elämää, urheilla, tehdä fyysistä työtä ja saunoa jo 24 tuntia piilolinssien poiston jälkeen. Nopea toipumisaika on useiden syy valita Flow 2.0 laserhoito. 

1. Kuukausi

Toinen jälkitarkastus on noin kuukauden päästä piilolinssien poistamisesta. Tarkastuksen yhteydessä mittaamme näön ja teemme tarvittaessa muutoksia hoito-ohjelmaan ja silmätippojen käyttöön.  

3. Kuukausi

Kolmannessa jälkitarkastuksessa teemme yhteenvedon toipumisesta ja mittaamme näön. Kolmannessa jälkitarkastuksessa näkö on yleensä jo lähellä huippuaan.

6. Kuukausi

Jos miinusta tai hajataittoa on ollut paljon, suosittelemme tulemaan myös neljänteen jälkitarkastukseen puolen vuoden päästä toimenpiteestä. Mitä enemmän miinusta on ollut, sitä enemmän keho tarvitsee aikaa toipumiseen. Yleensä näkö on hyvä jo kuukauden jälkeen, mutta toimimme USA:n armeijan suositusten mukaan, sillä he tekevät vastaavia leikkauksia eniten maailmassa. 

Kehotamme kuuntelemaan omaa kehoasi ja tuntemuksiasi. Toivut vastaavanlaisesta toimenpiteestä todennäköisesti ensimmäistä ja viimeistä kertaa elämässäsi, joten suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa mieltäsi. 

Voit ottaa meihin yhteyttä aina, kun sinulla on kysyttävää.