Laserleikkauksen kulku

Laserleikkauksen kulku

Huolehdimme hyvinvoinnistasi koko laserhoidon ajan

Kosketusvapaa Flow-tekniikkamme varmistaa laserleikkauksen parhaan mahdollisen tuloksen. Laserleikkauksen soveltuvuus likinäköisyytesi korjaamiseen varmistetaan kattavalla esitutkimuksella.

Pyydämme sinua tutustumaan hoidon eri vaiheisiin, vaatimuksiin ja suositteluihin ennen toimenpidettä nopean toipumisen takaamiseksi. Vastaamme mielellämme kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi. 

Ennen leikkausta

Toivomme ettet käytä piilolinssejä 10 päivään ennen toimenpidettä, sillä piilolinssit saattavat muokata sarveiskalvon pintaa. Erinomaisten tulosten takaamiseksi sarveiskalvon pinnan on oltava vakaa ja luonnollisen muotoinen.


Syömistä tai lääkkeiden käyttöä ei yleensä rajoiteta ennen leikkausta tai leikkauspäivänä. Kerrothan meille kuitenkin lääkkeistä, joita käytät sekä yleisestä voinnistasi.

Älä käytä silmämeikkiä 8 tuntiin ennen toimenpidettä ja varmista, että leikkauspäivänä kasvoilla ei ole lainkaan meikkiä. Muussa tapauksessa leikkaus saattaa siirtyä oman etusi ja hyvinvointisi vuoksi.

Älä käytä leikkauspäivänä hajusteita tai alkoholia sisältäviä hiustenhoitotuotteita, kuten hiuslakkaa tai muotovaahtoa. Älä käytä alkoholia 24 tuntia ennen leikkausta. Alkoholin käyttö vähentää kudosten vesisisältöä ja voi aiheuttaa silmien kuivumista ja hidastaa näön paranemista.

Leikkauspäivänä

Jos käytät säännöllisesti muiden lääkäreiden määräämiä lääkkeitä, kerrothan niistä henkilökunnalle jo esitutkimuksessa. 
Pyydämme ettet käyttäisi rauhoittavia lääkkeitä toimenpidepäivänä. Tarvittaessa saat niitä henkilökunnaltamme. Pukeudu toimenpidepäivänä mukaviin vaatteisiin ja vältä vaatteita, jotka voivat muodostaa toimenpiteessä käytettävien vaatteiden alla nukkaa (esimerkiksi villa). Sinun ei tarvitse huolehtia aurinkolaseista, suojalaseista tai silmätipoista. Saat meiltä kaiken tarvittavan toimenpidepäivänä. 

Toiset asiakkaat huomioonottaen ja vierailusi mukavuuden takaamiseksi on suositeltavaa välttää pienten lasten ottamista mukaan keskukseen, sillä vierailusi KSA Silmäkeskuksella kestää noin tunnin. Suurin osa ajasta menee hoitajien kertoessa toimenpiteestä ja tehdessä toimenpidevalmisteluja. Itse toimenpide kestää vain noin viisi minuuttia. 

Suosittelemme:

1. Lepää ennen toimenpidettä ja ota koko päivä rennosti. Olet varmasti odottanut tätä päivää kauan! 

2. Tule paikalle hyvillä mielin vatsa täynnä noin 10 minuuttia ennen sovittua aikaa. Paikanpäällä tarjoamme sinulle kaiken mitä tarvitset; hyvää musiikkia, teetä, kahvia ja virvokkeita. 

3. Laserleikkaus on nopea ja helppo toimenpide, mutta koska ihmiset reagoivat uusiin tilanteisiin eri tavoin, olemme varanneet sinulle aikaa rentoutua ennen toimenpidettä. 

4. Vältä silmiin koskemista. Silmien hierominen ei ole koskaan silmille hyväksi. Sen sijaan käytä kosteuttavia silmätippoja helpottamaan kutinaa ja ärsytystä. Käytä puhdasta nenäliinaa silmien pyyhkimiseen. 

5. Näet heti toimenpiteen jälkeen tarpeeksi hyvin liikkuaksesi turvallisesti. Silmät voivat kuitenkin tuntua kuivilta ensimmäiset kolme tuntia toimenpiteestä, jonka vuoksi suosittelemme käyttämään kosteuttavia silmätippoja kolmen tunnin ajan viidentoista minuutin välein. Sen jälkeen silmätippoja tulee lisätä tunnin välein, tai aina kun siltä tuntuu. 

6. Juuri ennen laserhoitoa hoitajamme kertoo sinulle lääkkeiden käytöstä ja hoito-ohjelmasta seuraaville viikoille. Saat myös puhelinnumeron, mihin voit soittaa 10 päivää toimenpiteen jälkeen 24/7- Autamme sinua kaikkina kellonaikoina. 

7. Toimenpiteen jälkeen tarjoamme sinulle taksinin hotelliin, satamaan tai muuhun sovittuun osoitteeseen. 

8. Jokaisessa toimenpiteessä on osallisena usean työntekijä tiimi ja myös sinä olet osa tätä tiimiä. Kun tutustut huolellisesti ohjeisiimme ja noudatat annettua hoito-ohjelmaa, saavutetaan kaikille mielusia tuloksia. Ota itsellesi noin viikko vapaata aikaa toimenpiteen jälkeen. Se on lyhyt aika elämästäsi ja näin taataan nopea toipuminen ja erinomainen näkö. 


Katso videolta, kuinka Lontoon silmäklinikan asiantuntija Mr. Rod Solari neuvoo valmistautumaan laserleikkaukseen.