Silmän taittovirheet

Silmän taittovirheet

Mikä on taittovirhe?

Sarveiskalvon tehtävänä on keskittää valonsäteet, joiden avulla verkkokalvolle piirtyy terävä ja fokusoitu kuva. Taittovirhe on silmän fokusointikyvyn häiriö, jossa sarveiskalvon ja silmän muodot poikkeavat normaalista, ja verkkokalvolle muodostuva kuva on epäselvä.

Yleisimmät taittovirheet

Yleisimpiä taittovirheitä on likitaitto, kaukotaitto ja hajataitto. Likitaittoinen eli likinäköinen ihminen näkee etäällä olevat kohteet heikommin kuin lähellä olevat. Kaukonäköisen on vaikeampi taas tarkastella lähellä olevia kohteita. Astigmatia, eli hajataitto, vääristää verkkokalvolle muodostuvan kuvan, joka johtuu sarveiskalvon tai linssien muodon epätarkkuuksista. Näkövirheestä kärsivillä on yleensä likitaiton tai kaukotaiton rinnalla myös hajataitto.

Mitä on taittovirhekirurgia?

Silmälasien tai piilolinssien tarkoituksena on kompensoida silmien vajaatoimintaa. Taittovirhe- eli refraktiivikirurgia korjaa ihmisen näköterävyyttä muokkaamalla pysyvästi sarveiskalvoa.

Taittovirheen korjaaminen laserleikkauksella

KSA Silmäkeskuksessa käytetään kosketusvapaata Flow-lasertekniikkaa, jossa sarveiskalvoa hiotaan erittäin ohuella lasersäteellä ilman leikkausviiltoa. Olemme erikoistuneet likitaittoisuuden, eli likinäköisyyden hoitoon. Parhaat tulokset saavutetaan –1 ja –9 dioptrian välillä.