Eroon silmälaseista- Heidin tarina

26. huhtikuu 2016
Heidi Palojärvi on intohimoinen extreme-urheilija. Kun muut menevät sunnuntaibrunssille, hyppää Heidi lentokoneesta nelihenkisen Tempo joukkueensa kanssa. Jos pelkästään laskuvarjohyppääminen kuulostaa pelottavalta, mietipä tätä: Hän on laskuvarjohyppääjä, joka kärsii korkeanpaikankammosta.

Vaikka lentokoneesta hyppäämisen ajatteleminen saa toiset kananlihalle, kertoo Heidi tarvitsevansa sitä yhtä paljon kun tarvitsee ilmaa hengittääkseen. ”Kun lennät 4000 metrissä, murheet, stressi ja ennen kaikkea pelko unohtuvat. Tuon vapauden tunteminen antaa minulle paljon energiaa ja harrastukseni kautta olen voittanut korkeanpaikankammoni”.

Laskuvarjohyppäämisessä on luonnollisesti riskinsä, mutta ne voidaan minimoida, kun on hyvät varusteet ja hyppääjä tietää miten toimia. On myös tärkeää nähdä hyppykaverinsa ettei tule törmäyksiä. Heidin täytyi käyttää silmälaseja hypätessään, koska piilolinssit eivät olleet vaihtoehto. „Kerran hyppäsin koneesta piilolinssit päässä, mutta niitä ei enää ollut laskeutuessani maahan“, Heidi nauraa. Lasien ja kypärän yhdistelmä ei kuitenkaan ollut kaikkein mukavin yhdistelmä, joten hän alkoi etsiä vaihtoehtoja silmälaseista eroon pääsemiseksi. Heidi päätti tulla KSA Silmäkeskukselle ystävänsä suosittelemana.

„Tulin suoraan Tallinnaan tekemään sekä esitutkimuksen että itse toimenpiteen,“ Heidi kertoo. Hän muistelee toimenpiteen jännittäneen häntä, mutta KSA:n henkilökunta oli niin ystävällistä ja huolehtivaa, ettei toimenpidettä tarvinnut jännittää enää paikan päällä. „Itse toimenpide kesti vain hetken ja vaikka minun tuli ottaa rennosti seuraavan viikon ajan, oli se todellakin sen arvoista. Kun suojaavat piilolinssini viikon päästä poistettiin, olin valmis hyppäämään koneesta jälleen- tällä kertaa ilman silmälaseja!“ Heidi kertoo onnellisena.

„KSA oli minulle oikea valinta. He maksoivat jopa laivamatkani ja hotellimajoituksen. En voi kiittää heitä tarpeeksi- olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!“ Olemme iloisia, että olemme voineet olla toteuttamassa yhtä Heidin unelmista. Kiitos vierailustasi luonamme Heidi ja onnistuneita hyppyjä SM-kisoihin!