Heidi Palojärvi: laskuvarjohyppääminen vaatii tarkkuutta ja hyvää koordinaatiota!

28. heinäkuu 2016

Laskuvarjohyppy ei ole heikkohermoisen harrastus. Lentokoneesta vapaaehtoisesti hyppääminen tuntuu terveen järjen vastaiselta, varsinkin jos sattuu vielä pelkäämään korkeita paikkoja. Suomalainen laskuvarjohyppääjä Heidi Palojärvi kuitenkin nauttii harrastuksestaan. Ja KSA Silmakeskuksen ansiosta hän pystyy nyt harrastamaan myös ilman laseja.

Heidi käytti omien sanojensa mukaan silmälaseja 13 vuoden ajan. Laskuvarjohyppääminen vaatii tarkkuutta ja hyvää koordinaatiota. Kun liitää huimaa vauhtia yläilmoissa, on aina tiedettävä, missä muut hyppääjät ovat menossa, jottei satu vakavia törmäyksiä. Ilman laseja Heidin näkö ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvä, ja hän kertookin haaveilleensa jo pitkään laserleikkauksesta. Kun tyytyväinen ystävä sitten suositteli Heidille KSA:n palveluja, hän teki lopulta päätöksen suunnata lahden toiselle puolelle tekemään haaveestaan totta.

Ennen leikkausta Heidin oli mahdotonta hypätä ilman piilolinssejä, mutta nyt kaikki on toisin. Hän iloitsee uudesta hyvästä näöstään: enää ei tarvitse kantaa turhaan huolta siitä, näkeekö seuraavana hyppypäivänä hyvin vai huonosti. Heidin mielestä päätös lähteä leikkaukseen olikin yksi hänen parhaistaan.