Kannattaako silmien lasertoimenpidettä tehdä kesällä?

5. heinäkuu 2019

Asiakkamme kysyvät usein, voiko silmien laserleikkaukseen tulla kesällä. Kyllä voi – alla muutama perustelu.

“Ennen vanhaan leikkauksia ei usein tehty kesällä, sillä kunnon antibioottien puuttuessa haavat eivät parantuneet kunnolla kuumina kesäkuukausina“, kertoo KSA Silmäkeskuksen silmälääkäri, Tri Ants Haavel. Hän kuitenkin muistuttaa että nykyään moderni lääketiede ja teknologia mahdollistavat leikkaukset kaikkina vuodenaikoina.

“Joka päivä useat ihmiset pääsevät eroon laseista KSA Silmäkeskuksessa. Emme kutsu Flow –toimenpidettä leikkaukseksi vaan nimenomaan toimenpiteeksi. Huippumodernin laserteknologian ansiosta silmään ei tehdä viiltoa, mikä mahdollistaa nopean paranemisen ja parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tri Haavel myös mainitsee, että useiden maiden ilmasto on lämmin ympärivuotisesti, mutta lasertoimenpiteitä tehdään tasaiseen tahtiin joka kuukausi. “Tulokset ovat samoja ympäri vuoden – ja eihän Pohjolan kesät edes ole kuumia“, naurahtaa Tri Haavel.

Milloin on siis paras aika tulla lasertoimenpiteeseen? “Neuvoni on aina sama: paras aika on silloin, kun olet itse valmis. Kellonajalla, päivällä tai kuukaudella ei ole mitään vaikutusta tuloksiin“, kertoo Tri Haavel. Tärkeitä tekijöitä ovat kuitenkin optimaalinen 18-45 vuoden ikä, jolloin silmät ovat kehittyneet, miinukset tasaantanut ja terveys ja yleiskunto ovat hyviä.