Mark Taru: extremeurheilu tuo minulle vapaudentunteen

15. marraskuu 2015

Virolainen alamäkiluistelija Mark Taru nauttii aktiivista ja adrenaliinitäytteisestä elämäntyylistä. Nuorella urheilijalla on näytettävänä jo useita kilpailuja ja suorituksia.

Mark kiinnostui alamäkiluistelusta jo nuorena

Ennen alamäkiluisteluun päätymistä harrasti Mark jääkiekkoa, mutta lopulta ei löytänyt itselleen sopivaa joukkuetta. Alamäkiluistelun hän löysi vuonna 2013, kun muisti lapsena katsoneensa Red Bull Crashed Ice kilpailua. „Otin selville, että Sveitsin Baselissa olivat karsinnat juuri meneillään. Päädyin karsinnoissa toiselle sijalle ja sain näin mahdollisuuden Lausannessa tapahtuvaan kilpailuun,“ kertoo Mark.

Tämän jälkeen hän oli yhteydessä paikalliseen Red Bullin järjestäjään ja aloitti alamäkiluistelun perusteellisen harrastuksen. Nyt hän unelmoi jo maailmanmestaruudesta.

Nopeus, vapaus ja jännitys

Alamäkiluistelussa hän pitää eniten kilpailujen jännityksestä. „Parasta tässä urheilussa on mahdollisuus syöksyä yleisön edessä jäärataa pitkin alas 60 km/h,“ kertoo MarkTämä on vaarallinen ja riskialtis ala, mutta juuri siinä sen viehätys piilee. Mark keskittyy myönteiseen: „Täytyy pystyä seuraamaan rataa, pysyä positiivisena ja nauttia jokaista laskua loppuun asti.“

 

Haukansilmin on helpompaa

Alamäkiluistelussa on tärkeintä nopeus ja radan tuntu. Nopeudensa säilyttämiseksi Mark pitää huippukuntoa yllä koko kauden. Tällä hän ei tarkoita vain fyysistä kuntoa, mutta myös näkökykynsä terävyyttä. „Jos näköni ei olisi täydellinen, minua pelottaisi laskea jäärataa. Jotta pystyisin luistelemaan mahdollisimman nopeasti, minun pitää nähdä radan kaikki yksityiskohdat.“

Alamäkiluistelu on antanut nuorelle extreme-urheilijalle erikoisen mahdollisuuden kokea vapautta, ja löytää elämälle uusi tarkoitus. Jos ihmisellä on halu saavuttaa jotain, ja uhrautua tavoitteen hyväksi, kaikki on mahdollista. Hyvä näkö antaa sen vapauden unelmien saavuttamiseksi.

Unelmoitko vapaudesta? Odotamme sinua silmätarkastukseen!