Näkeminen sujuu kuin tanssi

7. maaliskuu 2017

Kaisa Pesonen on suomalainen tanssi- ja sirkustaiteilija joka työkaverin suosituksesta päätti uusien silmälasien ostamisen sijaan tulla Flow- lasertoimenpiteeseen KSA Silmäkeskukseen.

Kaisalla on erikoinen ammatti. Ihan kuka tahansa ei voi kertoa esittävänsä apinaa työksensä. Kaisa hyppii, kiipeilee, roikkuu ylösalaisin, laulaa ja tanssii Helsingin Kaupunginteatterin Tarzan-musikaalissa. “Olen koulutukseltani tanssija. Ilma-akrobatiaan tutustuin asuessani Uudessa-Seelannissa. Nykyisin lajeinani on trapetsi, vertikaalikangas, vertikaaliköysi ja rengastrapetsi. Teen myös kiinalaista tolppaa sekä puujaloilla kävelyä. Olen siis tanssi- ja sirkustaiteilija.” Kaisa kertoo taustastaan.

Kaisa tietää miten tärkeää täydellinen näkökyky on tässä vauhdikkaassa ammatissa. “Tämä on tiimityötä ja minun pitää olla koko ajan valppaana kaikesta mitä ympärilläni tapahtuu,” Kaisa kertoo.

Työkaveri rohkaisi

Kyllästyttyään lopulta silmälaseihin ja piilolinsseihin Kaisa kertoi työkaverilleen miten ne vaikeuttavat työntekoa. “Kolleegani oli käynyt KSA Silmäkeskuksessa muutama vuosi sitten lasertoimenpiteessä ja suositteli samaa minulle lämpimästi. Tutkittuani vaihtoehtoja olin lopulta itsekin vakuuttunut, että KSA Silmäkeskus oli minullekin oikea ratkaisu.

Esitutkimus vahvisti Kaisan sopivuuden lasertoimenpiteeseen. Vihreän valon saatua Kaisa olikin jo pian matkalla Tallinnaan KSA Silmäkeskukseen, jossa Flow –toimenpide tehtiin. “Koko KSA Silmäkeskuksen henkilökunta oli todella ystävällisiä, tunsin itseni tervetulleeksi alusta alkaen,” kuvailee Kaisa positiivista kokemustaan. Kaisa myös kiittää silmälääkärin kertoneen toimenpiteen kulun selkeästi ilman kimurantteja termejä joita vain alan ammattilaiset ymmärtävät.

Iloinen yllätys aamuisin

Toimenpidepäivänä Kaisa oli innoissaan, mutta myös jännittynyt. “Vaikka minua toimenpide hieman pelottikin, luotin KSA Silmäkeskuksen henkilökuntaan täysin. Koko prosessi oli ohi nopeasti ja oloni oli huojentunut. Vaikka silmät olivat arat, olin innoissani!” Normaalisti Kaisa välttää lääkkeiden syömistä ja olikin yllättynyt että lääkkeet olivat toimenpiteen jälkeen tarpeen. Mutta silmälääkäri ohjeisti lääkkeiden tarkoituksen olevan kunnollinen ja nopea toipuminen.

“Olen tyytyväinen että KSA Silmäkeskuksen tiimi kertoi jo etukäteen kolmannen toimenpiteen jälkeisen päivän olevan epämukavin, sillä epämukava se oli. Koska tiesin siitä etukäteen, en pelästynyt sitä. Siitä lähtien silmät ovat parantuneet pikaisesti.” Silmät ovat satunnaisesti kuivat, mutta kosteuttavat silmätipat auttavat tehokkaasti. “Joinakin aamuina herätessäni alan ensitöikseni etsimään silmälaseja kunnes muistan etten niitä enää tarvitse. Päivä ei voisi paremmin alkaa,” Kaisa naurahtaa.

Kuva: Arttu Kokkonen