Parkour sujuu vauhdikkaammin ilman laseja

24. kesäkuu 2016

Alejandro Dahlgrenilla on kolumbialaiset juuret, mutta hän asuu nykyään Ruotsissa. Miehen työ sekä vauhdikas harrastus vaativat molemmat täydellistä näkemistä. Flow –toimenpide KSA Silmäkeskuksessa olikin hänelle ideaalinen ratkaisu.

Alejandro työskentelee Bauhaus –rautakaupan logistiikka-osastolla huolehtien siitä, että tavaratoimitukset saapuvat asiakkaille oikeaan aikaan. Hänen harrastus on parkour, mikä tarkoittaa urbaaneilla kaduilla eri objekteilta toisille hyppäämistä, käyttäen hyppy- ja kiipeämistaitoja. “Tässä lajissa näkökyvyn tulee olla tiptop, sillä eri objektien välimatkaa tulee arvioida juuri oikein,” kertoo Alejandro täydellisen näkemisen tärkeydestä.

Parkour on saavuttanut Ruotsissakin suursuosion ja yhä useammat haluavat kokeilla trendilajia, joka vaatii liikkuvaisuutta, kestävyyttä sekä voimaa – lasien kanssa laji ei ole ainostaan kömpelöä, vaan myös mahdollisesti vaarallista. Aiemmin Alejandro käytti urheillessa piilolinssejä, mutta hikoilleissa ne alkoivat usein ärsyttämään silmiä tai jopa putoamaan. “Minulta oli melko kalliit lasit ja pelkäsin niiden häviävän tai menevän rikki,”muistelee Alejandro aikaa jolloin hän vielä joutui stressaamaan laseista tai piilareista. “Nyt voin huoletta nauttia rakastamastani harrastuksesta!”

Niken mainoslause “Just do it!” sopii Alejandrolle. Silmälasit tai piilolinssit eivät enää rajoita hänen menevää harrastusta, vaan siihen voi keskittyä 100 % ilman ylimääräistä stressiä.

Viilto- ja kosketusvapaa toimenpide oli tärkeä

Alejandron tyttöystävä Agnes suositteli hänelle KSA Silmäkeskusta. Agnes oli ehdottomasti viiltoa vaativaa toimenpidettä vastaan, peläten että se voi aiheuttaa komplikaatioita jälkeenpäin. Ruotsissa Flow –toimenpide oli mahdollista vain KSA Silmäkeskuksen kautta, minkä takia valinta oli helppo. “Tutustuin eri vaihtoehtoihin YouTube –kanavilla ja viiltoleikkaukset säikäyttivät minua. Onneksi Flow on täysin viilto- ja kosketusvapaa ja siten mukava, nopea ja vaivaton,” kiittää Alejandro.

Esitutkimukset ja jälkitarkastukset sujuivat kätevästi Alejandron kotikaupungissa Tukholmassa. Itse toimenpide tehtiin Tallinnassa, jonne mukaan matkusti myös Agnes. Toimenpiteen lisäksi nuoripari tutustui historiallisen vanhankaupungin nähtävyyksiin. “Ehkä eniten pelkäsin kielimuuria. Jostain syystä kuvittelin, etteivät virolaiset osaa englantia tai ruotsia. Olin todellakin väärässä – kaikki puhuivat sujuvaa englantia eikä yksikään kysymys jäänyt vastaamatta,” Alejandro hehkuttaa.

Sama laatu edullisempaan hintaan

“Lasertoimenpiteiden hinnat Ruotsissa hipovat pilviä. KSA Silmäkeskuksessa sain saman asian edullisesti, tutustuen samalla uuteen maahan. Toimenpide on taatusti edullisempi kuin jatkuva silmälasien tai piilolinssien ostaminen,” hän sanoo.

Vaikeinta oli KSA Silmäkeskuksen löytäminen. Siitä eteenpäin kaikki oli mukavaa ja turvallista. Alejandro voikin hyvillä mielin suositella KSA Silmäkeskusta ja Flow –toimenpidettä ystävilleen.