Silmien kevätterveyden ABC

1. toukokuu 2020

Pitkään odotettu kevät on lopultakin saapunut. Ilmassa on siitepölyä ja silmiin paistaa kirkas aurinko – on hyvä aika ajatella silmiemme terveyttä. Muista seuraavat vinkit ja nauti huolettomasti keväästä!

Suojele silmiäsi auringolta

Auringonvalo sisältää D-vitamiinia kaikkina vuodenaikoina. Tämä tarpeellinen aine antaa meille energiaa. Silmämme ovat keväisin kuitenkin herkimpiä kirkkaalle auringonvalolle. Muista aurinkoa nauttissa nämä kaksi sääntöä.

  1. Älä koskaan katso suoraan kirkkaaseen aurinkoon. Tämä voi aiheuttaa monenlaisia silmävaurioita. Ole varovainen myös auringonlaskua tai -nousua katsoessa
  2. Käytä ulkona aina laadukkaita aurinkolaseja, jossa UVA ja UVB suoja. Jos mahdollista, hanki polarisoivat aurinkolasit.

Lapsien näkö tarvitsee erikoishuomiota

Myös lapsien tulee käyttää aurinkolaseja. Heidän silmät ovat vielä herkempiä UV-säteilylle. Kevään tullessa viettävät lapset enemmän aikaa ulkosalla kirkkaassa auringonvalossa. Silloin heidän tulee käyttää aurinkolaseja tai lakkia, joka suojaa silmiä voimakkaalta auringonvalolta.

Pese silmiä lämpimällä vedellä

Kevät on aina allergioiden lempiaikaa. Tämä vaikuttaa myös silmiemme kuntoa. Ilmassa leijuva siitepöly ja tomu kulkeutuu helposti silmiin – jos näin tapahtuu, älä hiero silmiä, vaan pese ne lämpimällä vedellä.

Lievitystä allergiaan tulisi etsiä apteekista tai silmälääkäriltä, he osaavat suositella kosteuttavia silmätippoja tai allegialääkkeitä.

Käy säännöllisesti silmätarkastuksessa

Kevät on hyvä aika tarkistaa näkösi. Silmien terveydestä huolehtimisen tulisi olla aivan yhtä luonnollista kuin verenpaineen mittaus tai hammaslääkärissä käynti. Säännöllinen silmälääkärillä vierailu auttaa havaitsemaan mahdollisia muutoksia näköaistissa.

Nyt on aika ajatella silmiesi terveyttä, jos haluat kesällä nauttia aktiivista ja energisesta elämäntyylistä. Älä aliarvioi silmien terveyden tärkeyttä osana terveellisestä elämäntyylistä. Silmät ovat sielun peili, pidä niitä silmällä!