Virolaistiskijukka rokkaa Dubaissa

16. marraskuu 2016

Kun Johanna Saarmäe aloitti tiskijukan uran Lontoossa viisi vuotta sitten, ei hän voinut edes kuvitella minne hän päätyisi tänään. Maailmanmatkaajalta vaihtuvat sujuvasti niin hittibiisit kuin asuinpaikatkin.

Johanna, 28, on kotoisin Virosta mutta asuaa nykyään Dubaissa. Aavikon sykkivä metropoli on Johannan koti tosin vain muutaman kuukauden, kunnes hänen agentti päättää seuraavan kohteen.

Nykyinen elämäntyyli sopii Johannalle kuin vinyyli levysoittimeen, sillä se mahdollista matkustamisen ja uusien maiden kokemisen. “Olen käynyt jo 44 maassa, mutta krooniselle matkakuumeelle ei näy loppua,” DJ naurahtaa. Pisimmän ajan Johanna on asunut Iso-Britanniassa ja Kiinassa – Dubaissa kuukausia on kertynyt tähän mennessä kuusi. Johanna on myös työskennellyt risteilyaluksella vuoden, matkaten pitkin maailman meriä.

Haasteellinen työ silmille 
Johannan kiireiseen elämäntyyliin rutiinit eivät mahdu, vaan jokainen päivä on täynnä toimintaa ja yllätyksiä. “Olen fanittanut elektronista musiikkia jo pitkään – tiskijukan ura oli looginen askel eteenpäin rakkaasta harrastuksesta”, kertoo Johanna, joka naisena on vähemmistönä miesvaltaisessa viihdemaailmassa. “Usein luullaan että naisena minulla on paremmat mahdollisuudet saada DJ-keikkoja ja muita etuja, mutta näin ei todellakaan ole ollut“, Johanna tuumaa.Tiskijukalle kunnon ansioluettelo ja tunnettavuus ovat kaiken a ja o.
Johanna käytti ennen piilolinssejä, mikä oli tiskijukan ammatissa usein haasteellista. “Päivisin vietin aikaa paljon tietokoneruudun edessä, miksaten musiikkia ja kooten soittolistoja. Öisin taas paiskoin duunia pimeissä klubeissa, joissa näkeminen oli usein vaikeaaa“, tiskijukka muistelee.

Spontaaninen päätös
Kun Johanna kävi hiljatttain kotimaassan Virossa kuukauden lomalla, ei hänellä ollut saapuessa aavistustakaan että sen aikana hän pääsisi eroon piilolinsseistä. “Lasertoimenpide ei ollut alkujaan suunnitelmissa, mutta kun kuulin nopeasta toipumisajasta, tein pikaisen päätöksen johon olen tyytyväinen ,” Johanna hehkuttaa. Myös matkustaminen on nyt helpompaa. “Kaikkien jotka vähänkään reissaavat kannattaa harkita lasertoimenpidettä laseista tai piilareista eroon pääsemiseksi – näen nyt maailman uusin silmin,” Johanna kertoo rohkaisten muita.
Piilolinssejä käyttäessä sukeltaminen oli rajoitettua. “Kuulostaa pikkujutulta, mutta vesi on minulle tärkeä elementti. Nyt voin vapaasti uida ja sukeltaa, ilman huolta piilareista ,” kertoo silminnähden tyytyväinen Johanna.