Kattavat silmien esitutkimukset ennen laserleikkausta varmistavat parhaat mahdolliset tulokset.
Pentacam HR – tarkka kuva sarveiskalvosta
Laserleikkausta edeltävässä silmätutkimuksessa käytetään Euroopan parhaan diagnosointilaitteiden valmistajan Oculus Optikgeräte GmbH laitetta Pentacam HR. Laite välittää optikoille sekä kirurgille tärkeää tietoa silmien sarveiskalvosta. Pentacam HR:n avulla suoritettavat tutkimukset ovat asiakkaalle miellyttäviä ja nopeita.
Pentacam on kuin kiertävä kamera, joka tallentaa tietokoneeseen kuvan silmän etuosasta. Pentacam Scheimpflug-teknologia varmistaa tarkan ja selvän kuvan, joka sisältää paljon tietoa sarveiskalvosta. Otos antaa optikolle ja kirurgille olennaista tietoa potilaan sarveiskalvon tarkoista mitoista ja oikaisee automaattisesti silmän pienistä liikkeistä mahdollisesti aiheutuvia kuvahäiriöitä.
Pentacamin avulla voidaan laskea tarkasti seuraavat sarveiskalvon ominaisuudet:
• sarveiskalvon pinnan tarkka kolmiulotteinen topografia ja sen kunto
• sarveiskalvon paksuus;
• kolmiulotteinen sarveiskalvon sisällön analyysi (kuva ja kartta);
• linssin tiheyden mittaus (kuvaa valon taittumista ja läpäisyä);
• tomografia (visualisoi sarveiskalvon sisällön);
Pentacam HR:n pääasiallisia etuja ovat seuraavat:
• parempi optiikka ja korkeampi resoluutio (1,45 megapikseliä);
• selvempi ja tarkempi kuva sarveiskalvon sisäpuolelta;
• sarveiskalvon kerroksien tarkempi kuvaus;
• sarveiskalvon skannausnopeus yli 100 otosta alle 2 sekunnissa;
• uudenlainen katseen vahvistamisen järjestelmä (tekee tutkimuksen mukavammaksi potilaalle isommalla näköhäiriön asteella);
Jokaista Pentacamin sarveiskalvosta otettua kuvaa voidaan erikseen katsoa tietokoneelta. Kuvassa kuvataan potilaan sarveiskalvon kuperuus, jonka jokainen piste on erikseen mitattavissa monitorilla.

Schwind Sirius – silmän kattava kartoitus
Schwind Sirius on monitoiminen diagnosointilaite useilla ratkaisumenetelmillä. Schwind Siriuksella lääkäri mittaa silmäsi kuntoa kolmiulotteisesti. Laite on erittäin tarkka – pienimmätkin poikkeamat sarveiskalvossa havaitaan.
Schwind Sirius on diagnosointilaite, jossa yhdistyvät uudenlaiset ratkaisut taittovirhekirurgiassa ja sarveiskalvon hoidossa. Tarkkaan ja monitoimiseen Schwind Siriukseen on integroitu kiertävä Scheimpfug- kamera ja sarveiskalvon topografi. Tämän yhteisratkaisun ansiosta sarveiskalvo ja silmä voidaan analysoida kolmiulotteisesti lyhyemmässä ajassa. Yhden mikrometrin mittatarkkuus ja yli 100 000 analyysipisteen korkearesoluutio ovat tekijöitä, joiden avulla voidaan havaita pienimmätkin poikkeamat ja virheet silmän sarveiskalvolla.
Kosketusvapaa mittausmenetelmä mahdollistaa sarveiskalvon laadun ja pinnan topografian kattavan arvioimisen. Schwind Siriuksella voidaan diagnosoida myös kartiopullistuma, eli keratokonus sekä tämän taudin kehitysvaiheet. Laitteeseen on integroitu pupillometri, jolla voidaan valosta riippuen mitata pupillien diametrejä joko dynaamisesti tai staattisesti.
Schwindin diagnosointijärjestelmät – ottaen huomioon silmien ominaisuudet
Schwindin diagnosointijärjestelmien ansiosta hoito voidaan toteuttaa asiakaskohtaisesti. Scwindissa käytössä oleva Schwind Cam- ohjelmisto havaitse diagnosoinnin aikana kaikki tärkeät yksityiskohdat, joiden ansiosta lääkärillä on mahdollisuus laatia jokaisen potilaan tarpeet huomioon ottava hoitoprofiili. Kirurgille Schwindissä yhdistyvät diagnosointijärjestelmien erityinen tarkkuus ja käyttäjäystävällisyys.Schwindin diagnosointijärjestelmien ansiosta asiakkaita voidaan hoitaa asiakaskohtaisesti joko wavefront- tai sarveiskalvon pakymetrian teknologiaa hyödyntäen.
Sarveiskalvon wavefront
Schwindin kehittämän wavefront-menetelmän ansiosta voidaan analysoida sarveiskalvon etuosan taittovirheiden laajuutta ja määritellä tarkasti niiden tyyppi.
Keratokonuksen tutkimus
Schwind Siriuksella voidaan tutkia kattavasti keratokonusta, kuvata tarkasti ongelman morfologia ja laji.
Sarveiskalvon pakymetria
Schwind Siriuksen erityisen tarkkuuden ansiosta sillä voidaan kartoittaa sarveiskalvon paksuus koko laajuudessaan.
Pupillometri
Integroidun pupillometrin avulla voidaan valosta riippuen mittaa pupillin diametria joko dynaamisesti tai staattisesti.